Arbeidsmarktcrisis op te lossen met AI

Volgens Laurens Waling van 8vance hoeft er helemaal geen krapte te zijn op de arbeidsmarkt. De oplossing zit volgens hem in het deep-matchen met AI van mensen op skills, zelfs over vakgebieden heen. Hoe 8vance op die manier mensen helpt te navigeren van zogenaamde bull shitbanen naar meer betekenisvolle banen. Hij legt uit waarom we een fundamentele shift van denken moeten maken. Waarom we een ‘zachter systeem’ nodig hebben, waarin mensen meer risicovolle keuzes durven maken. Én hoe je met deep-matchen met AI je voordeel kunt doen als corporate recruiter of HR-directeur.

In de TV Studio van Emerce leg ik Bas Westland uit hoe AI de overstapkans tussen beroepen berekent. Dankzij #AI kunnen veel meer mensen zien dat zij geschikt zijn voor een bepaalde baan, dan dat zij nu al denken. AI is geweldig voor #recruitment. Niet om nog meer spam van jobcampagnes op mensen af te vuren, maar om hen persoonlijk te benaderen. “Omdat jij (waarschijnlijk) deze en deze skills hebt, ben je de ideale kandidaat voor deze baan.”

#Arbeidsmarktkrapte is nu echt verleden tijd. We kunnen nu grote groepen mensen gaan mobiliseren om het juiste, passende en betekenisvolle werk te gaan uitvoeren. Hieronder zie je een fragment.

Laurens Waling op LinkedIn

Bron: Emerce Recruitment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *