Vijfde ziekenhuis bereikt mijlpaal van 1000 zorgmatches op Part-up

Spaarne Gasthuis is het vijfde ziekenhuis om met Part-up 1000 matches te maken tussen vraag en aanbod in het zorgproces. De matches zijn binnen 3 maanden na de lancering in november bereikt. Het ziekenhuis uit de regio Haarlem en Hoofddorp treedt daarmee in de voetsporen van UMC Utrecht, Maastricht UMC+, Maasstad Ziekenhuis en Reinier de Graaf Gasthuis. Het grootste deel van de matches betrof Spaarne Gasthuis medewerkers inschreven voor ondersteuning bij omloopwerkzaamheden op de Covid-19 afdelingen. Hierbij ging het om ondersteunende taken voor het werk van verpleegkundigen, zoals patiënten verzorgen, begeleiding familie/naasten, monitoren vitale functies en transport naar het lab.

Door de inzet van de extra medewerkers is het overbezette zorgpersoneel flink ontlast en werd het mogelijk om twee extra Covid-afdelingen te openen. Het ging hier vooral om interne medewerkers die naast hun (soms afgeschaalde) reguliere werk voor hun collega’s aan de slag zijn gegaan. Medewerkers zijn via het intranet en hun managers opgeroepen om zich via Part-up in te schrijven voor deze diensten. Door deze medewerkers zelf te laten kiezen wat zij wilden doen en wanneer zij wilden werken, ontstond een ideale fit met hun beschikbaarheid, ervaring, ambities en behoefte om op bepaalde plekken wel of niet bij te dragen.

No alt text provided for this image

Tijdens de eerste Corona golf begin 2020 werden ook extra omloopdiensten ingezet. Matching gebeurde toen met de hand: via telefoon en mail. Het duurde toen gemiddeld tot 1 uur per match om iemand te vinden die beschikbaar was om aan de slag te gaan. Dankzij de matching via Part-up zijn alleen al in de eerste drie maanden 1000 uur bespaard. Het Spaarne Gasthuis heeft de smaak te pakken en wil nu ook andere zorg- en ondersteunende werkzaamheden gaan matchen met Part-up. 

In deze tijd zijn slimme matchingsoplossingen cruciaal om de druk op de zorg te ontlasten. Part-up heeft inmiddels in tientallen ziekenhuizen en zorginstellingen ervaring opgedaan bij slimmer organiseren van het matchingproces tussen het openstaande werk en de beschikbare interne en externe capaciteit. Andere zorginstellingen die met Part-up aan de slag willen kunnen dit laagdrempelig uitproberen. Een implementatie kan al binnen enkele dagen plaatsvinden. Mail naar snelaandeslag@part-up.com voor een online demo.

Part-up is trots op deze manier bij te kunnen dragen aan de harde werkers in de frontlinie. ♥

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *